SKOZI OČI PREKARIATA

Zbrani citati:

Jože Mencinger: “Izkazalo se je, da je trg dela uspešen, kjer je zelo dobro reguliran. Dobro pa je reguliran v Avstriji in Nemčiji. Veljati morajo neka pravila. In teh pravil se je potrebno držati.”

Guy Standing: “Do sedaj se še ni zgodilo, da bi skupina ljudi izgubljala pravice na tako sistemski ravni.”

Jakob Počivavšek: “Dokler se njim (prekarcem) kratijo pravice, tako dolgo se stopnjuje tudi pritisk na zmanjševanje pravic vseh zaposlenih, tudi zaposlenih za nedoločen čas.”

Lidija Jerkič: “Dialog je dejansko edina konstruktivna možnost.”

Dušan Semolič: “Če bi se prekarci organizirali na isti strani kot smo organizirani mi (sindikati), bi to vsekakor bilo dobro tako za njih, kot za nas.”

Maša Dolanc: “Prekarstvo je tema, ki se mora s študentskih okroglih miz in v usodo vdanih debat med prisilnimi in prostovoljnimi prekarci preseliti na večje odre.”

Peter Čeferin: “Ti ljudje (prekarci) morajo imeti zdravstveno zavarovanje, ki ga ne bodo odštevali od svojih neto plač. Mora jim teči pokojninska doba.”

Vlado Miheljak: “Če parafraziram Marxa, lahko rečem, da je optimizem danes tisto, kar je bila nekoč vera. Se pravi opij za ljudstvo.”

Prejemajte naše intervjuje
Pridružite se prekarcem, delavcem, akademikom, novinarjem, sindikatom in gibanjem, ki enkrat tedensko prejemajo intervjuje na temo prekariata.
Zavzemamo se za splet brez 'spama'. Vaš spletni naslov bo uredništvo naše strani zaščitilo pred vsemi vrstami oglaševalskih zlorab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *