SKOZI OČI PREKARIATA

Vabilo: SKOZI OČI PREKARIATA 2017: MARIBOR

19. maja 2017 ob 18:00 bo v Mariboru velika okrogla miza pod naslovom: »Skozi oči prekariata«. Soorganizatorji smo trije: Kulturno izobraževalno društvo KIBLA, Mladinski informacijsko svetovalni center Infopeka in Inštitut za študije prekariata.

Med soustvarjalci in gosti bodo prekarci, profesorji, zastopniki dela in študentje.

Po podatkih SURS je bilo v Podravski Regiji leta 2015 60.000 prekarno zaposlenih, v Sloveniji pa kar 369.000. Zato je zelo pomembno, da začnemo o problemih prekarnosti govoriti javno. In to tako ljudje, ki smo v prekarni položaj vrženi neposredno, študentje, ki jih prekarnost kot pogosto edina alternativa čaka na kratki, srednji, pa tudi na dolgi rok in vsi tisti posamezniki, ki zaposlitev za nedoločen čas sicer imajo, jim je mar za sodelavce, prijatelje in najbližje, ki delajo in živijo prekarno.

Maribor je mesto solidarnosti in dela. Poiščimo torej rešitve skupaj.

Podrobne informacije, Facebook dogodek in prijavnice vam bomo soorganizatorji posredovali v uvodnih dneh maja. Če imate kako vprašanje v naprej, pišite na: poglajen.crt@gmail.com

Prejemajte naše intervjuje
Pridružite se prekarcem, delavcem, akademikom, novinarjem, sindikatom in gibanjem, ki enkrat tedensko prejemajo intervjuje na temo prekariata.
Zavzemamo se za splet brez 'spama'. Vaš spletni naslov bo uredništvo naše strani zaščitilo pred vsemi vrstami oglaševalskih zlorab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *