SKOZI OČI PREKARIATA

SocioKlub: Bread and Roases – o prekariatu skozi film in besedo

Karikatura: Cagle Cartoons

Karikatura: Cagle Cartoons

V četrtek, 21. decembra ob 18:00 pripravljamo v hostlu Tresor (na Čopovi 38) filmski večer ob pretresljivi zgodbi Kena Locha »Bread and roases«. Zgodba, ki se sicer dogaja v Združenih državah Amerike, je dober prikaz tega, kaj s seboj prinašajo fleksibilizacija trga dela, razmah atipičnega zaposlovanja in okoliščine, v katerih je mobing povsem ustaljena stvar.

Film nam bo ponudil odlično izhodišča za diskusijo.

Da bi nadaljevali z razmislekom o prekariatu smo tokrat v pogovor povabili direktorja Inštituta za študije peariata Črta Poglajna in redno profesorico na Fakulteti za družbene vede dr. Aleksandro Kanjuo Mrčelo. Diskusija, ki smo jo pred dvema tednoma imeli, ko so se nam pri razpravi o prekariatu pridružili predstavniki sindikata Mladi plus, bo tako dobila nov zorni kot.

Pridružite se nam. Pomembno je, da o izzivih govorimo skupaj.

Ekipa SocioKluba:
Predsednik Domen Žalac, Andraž Trplan, Janja Pečan, Laura Mrčela, Megi Batista, Klavdija Česnik

Prejemajte naše intervjuje
Pridružite se prekarcem, delavcem, akademikom, novinarjem, sindikatom in gibanjem, ki enkrat tedensko prejemajo intervjuje na temo prekariata.
Zavzemamo se za splet brez 'spama'. Vaš spletni naslov bo uredništvo naše strani zaščitilo pred vsemi vrstami oglaševalskih zlorab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *