SKOZI OČI PREKARIATA

Ekipa:

Foto: BBC (1958)

Foto: BBC (1958)

Na tem mestu smo zbrani ljudje, ki portal “Skozi oči prekariata” soustvarjamo. Kot uredniki, analitikivodje intervjujev, kolumnisti, ali fotografi. Na delu ekipe stran stoji, del ekipe pa z nami sodeluje občasno, da bi razmisleku dodal širino in svež pogled.


Avtorji:


ANJA PUCER:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Anja Pucer se s prekarnosjo srečuje, da bi si, kot študentka novinarstva, zagotovila izobraževanje in eksistenco. S temo se sooča vsebinsko tako ob pripravi okroglih miz kot pri pripravi člankov za naš spletni portal. Fokus je v intervjujih prenesla na lastno profesijo in na področja, ki jih vodijo študentje. Naredila je intervju s Tomažem Zaniukom in dr. Markom Milosavljevićem.


goran Vojnović:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Goran Vojnović je pisatelj, režiser in scenarist. Poznan je postal z režijo celovečerca »Čefurjiraus!«, z zadnjim romanom »Figa«, v katerem opisuje osebne odnose in poglede, ki jih imajo na svet posamezniki, pa je bil letos tretjič nagrajen s Kresnikom. Po besedah Iva Svetine, predsednika Slovenskih pisateljev, Goran svoj slog nadgrajuje in poglablja tako v vsebini kot v veščini izražanja. Za naš portal je pripravil razmislek o prekriatu v filmu in kulturi.


manja kovačič:
Foto Črt Poglajen

Foto Črt Poglajen

Manja Kovačič je novinarka in vodja projektov. Kot družboslovka področje prekrnega dela pozna vsebinsko, z njim pa ima veliko izkušenj tudi obdobja dela v medijih. Za portal Skozi oči prekariata je preučila področje sindikalne zaščite zaposlenih znotraj novinarstva, aktivno vlogo pa je prevzela tudi znotraj prve okrogle mize o prekariatu. Pripravila je intervju z Iztokom Jurančičem.


MATEJ LUZAR:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Matej Luzar zaključuje magistrski študij novinarstva na Fakulteti za družbene vede. Zanimajo ga socialni in politični vidiki najpomembnejših družbenih sprememb, tem pa se rad loteva kritično in z distance. Prekarnosti se je po razmisleku lotil na izviren, samosvoj način. Zbral je trditve, ki jih je na temo te vrste zaposlitev mogoče zaznati v različnih delih družbe in se njihovega preizkusa lotil preko argumentiranega razmisleka.


ana marija lednik:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Ana Marija Lednik je kot prekarka delala znotraj različnih kulturnih in medijskih ustanov, znotraj jezikoslovja, kot njene osnovne profesije, pa je v preteklosti priložnost dobila predvsem kot prostovoljka. Pri pripravi na intervjuje se je angažirala vsebinsko, si za področje izbrala prekarnost v umetnosti in naredila intervju z Mileno Zupančič.


Branko gerlič:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Branko Gerlič je pisec, aktivist in organizator. Je član Zofijinih ljubimcev, skupine mariborskih intelektualcev, ki se z relevantnimi družbenimi vprašanji ukvarjajo tako na lokalni, kot tudi na državni in na mednarodni ravni. Je en izmed najbolj izpostavljenih članov »sekcije UTD«. Kot levičar, predvsem pa kot človek, ki je poglede pripravljen soočiti v širšem družbenem kontekstu, se je prekariata lotil skozi prizmo zgodovine in zgodovinskega razvoja odnosov med delom in kapitalom.


maša dolanc:
Foto: Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Maša Dolanc je timu pri posameznih delih pomaga kot prevajalka. Magistrirala je iz anglistike in tolmačenja, prekarstvo pa je spoznala med študijem. Da je znotraj prevajalstva in tolmačenja prav ta vrsta dela akuten problem, je ugotovila med izvajanjem projektov znotraj prevajalske agencije. Trenutno pa je zaposlena za določen čas na področju dela s kadri in v administraciji.


ČRT POGLAJEN:
Foto: Miha Fras

Foto: Miha Fras

Črt Poglajen je direktor Inštituta za študije prekariata (IŠP) in odgovorni urednik portala »Skozi oči prekariata«. Kot politolog posveča predvsem proučevanju prekarnosti in prekarnih oblik dela, pa tudi deliberacije in neposrednega sodeovanja ljudi pri sprejemanju odločitev.

Za intenziviranje diskurza znotraj izbranega področja se je odločil, ko je po pogovoru s prekarci, predstavniki sindikatov in civilnodružbenih organizacij zaznal, da je kljub obsegu in stopnjevanju problematike, poglobljen pogovor o prekarnosti precej partikularen. Po večini umaknjen v kroge prekarcev, ali ljudi, ki se z raziskovanjem družbe ukvarjajo strokovno. 

UREDNIŠTVO: KONTAKT

 

Prejemajte naše intervjuje
Pridružite se prekarcem, delavcem, akademikom, novinarjem, sindikatom in gibanjem, ki enkrat tedensko prejemajo intervjuje na temo prekariata.
Zavzemamo se za splet brez 'spama'. Vaš spletni naslov bo uredništvo naše strani zaščitilo pred vsemi vrstami oglaševalskih zlorab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *