SKOZI OČI PREKARIATA

Ekipa portala Skozi oči prekariata:

Na tem mestu smo zbrani ljudje, ki spletni portal “Skozi oči prekariata” soustvarjamo. Kot uredniki, analitiki, vodje intervjujev, karikaturisti, kolumnisti, ali fotografi. Na delu ekipe stran in njena postavitev stoji, del ekipe pa z nami sodeluje občasno, da bi razmisleku dodal večjo širino in svež pogled.

 
ANA MARIJA LEDNIK:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Ana Marija Lednik je kot prekarka delala znotraj različnih kulturnih in medijskih ustanov, znotraj jezikoslovja, kot njene osnovne profesije, pa je v preteklosti priložnost dobila predvsem kot prostovoljka. Pri pripravi na intervjuje se je angažirala vsebinsko, si za področje izbrala prekarnost v umetnosti in naredila intervju z Mileno Zupančič.


goran Vojnović:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Goran Vojnović je pisatelj, režiser in scenarist. Poznan je postal z režijo celovečerca »Čefurjiraus!«, z zadnjim romanom »Figa«, v katerem opisuje osebne odnose in poglede, ki jih imajo na svet posamezniki, pa je bil letos tretjič nagrajen s Kresnikom. Po besedah Iva Svetine, predsednika Slovenskih pisateljev, Goran svoj slog nadgrajuje in poglablja tako v vsebini kot v veščini izražanja. Za naš portal je pripravil razmislek o prekriatu v filmu in kulturi.


NINA DITMAJER:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Nina Ditmajer je mlada raziskovalka na Inštitutu za slovensko literaturo in literarne vede ZRC SAZU. Diplomirala je iz slovenistike in teologije. S prekarnim delom se je srečala v času dodiplomskega in podiplomskega študija v obliki študentskega in prostovoljnega dela ter lektoriranja različnih besedil. Trenutno je zaposlena za določen čas. Za portal Skozi oči prekariata pripravlja intervjuje s slovenskimi znanstveniki v Sloveniji in drugih državah.

CIRIL HORJAK:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Ciril Horjak je ilustrator, grafik in karikatursit. Rad dela z ljudmi in za ljudi. Njegov veder, a kritičen pogled na svet je opazen tako v delavnicah za mlade risarje, kot v prispodobah sodobnega časa, ki jih dela za mariborski Večer.  Za portal Skozi oči prekariata je naredil nekaj karikatur, o predmetu, s katerim se ukvarjamo, pa je podal tudi svoje mnenje preko video bloga.


MANJA KOVAČIČ:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Manja Kovačič je novinarka in vodja projektov. Kot družboslovka področje prekrnega dela pozna vsebinsko, z njim pa ima veliko izkušenj tudi obdobja dela v medijih. Za portal Skozi oči prekariata je preučila področje sindikalne zaščite zaposlenih znotraj novinarstva, aktivno vlogo pa je prevzela tudi znotraj prve okrogle mize o prekariatu. Pripravila je intervju z Iztokom Jurančičem.


DOMEN ŽALAC:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Domen Žalac je študent sociologije in predsednik SocioKluba. Zanimajo ga vprašanja, ki opredeljujejo sodoben odnos med delom in kapitalom, aktiven pa je tako v razmisleku o aktualnih družbenih vprašanjih, kot pri organizaciji dogodkov. S pisanjem o prekariatu je začel, po pogovoru z Mladenom Jovičičem, vodjem Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti – Luka Koper.

JANJA PEČAN:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Janja Pečan je študentka na dodiplomskem programu Analitska sociologija in članica društva Socioklub. Aktivna je predvsem pri vsebinski organizaciji okroglih miz, ki tematskim filmskim večerom dodajajo pomembno dimenzijo. Za portal Skozi oči prekariata je predstavila vsebino decembra 2017, ko so znotraj Sociokluba za temo izbrali prav prekarnost.


MATEJ LUZAR:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Matej Luzar zaključuje magistrski študij novinarstva na Fakulteti za družbene vede. Zanimajo ga socialni in politični vidiki najpomembnejših družbenih sprememb, tem pa se rad loteva kritično in z distance. Prekarnosti se je po razmisleku lotil na izviren, samosvoj način. Zbral je trditve, ki jih je na temo te vrste zaposlitev mogoče zaznati v različnih delih družbe in se njihovega preizkusa lotil preko argumentiranega razmisleka.

 


ANJA PUCER:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Anja Pucer se s prekarnosjo srečuje, da bi si, kot študentka novinarstva, zagotovila izobraževanje in eksistenco. S temo se sooča vsebinsko tako ob pripravi okroglih miz kot pri pripravi člankov za naš spletni portal. Fokus je v intervjujih prenesla na lastno profesijo in na področja, ki jih vodijo študentje. Naredila je intervju s Tomažem Zaniukom in dr. Markom Milosavljevićem.


Branko gerlič:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Branko Gerlič je pisec, aktivist in organizator. Je član Zofijinih ljubimcev, skupine mariborskih intelektualcev, ki se z relevantnimi družbenimi vprašanji ukvarjajo tako na lokalni, kot tudi na državni in na mednarodni ravni. Je en izmed najbolj izpostavljenih članov »sekcije UTD«. Kot levičar, predvsem pa kot človek, ki je poglede pripravljen soočiti v širšem družbenem kontekstu, se je prekariata lotil skozi prizmo zgodovine in zgodovinskega razvoja odnosov med delom in kapitalom.


maša dolanc:
Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Maša Dolanc je timu pri posameznih delih pomaga kot prevajalka. Magistrirala je iz anglistike in tolmačenja, prekarstvo pa je spoznala med študijem. Da je znotraj prevajalstva in tolmačenja prav ta vrsta dela akuten problem, je ugotovila med izvajanjem projektov znotraj prevajalske agencije. Trenutno pa je zaposlena za določen čas na področju dela s kadri in v administraciji.

KONTAKT DO UREDNIŠTVA // PARTNERSKE ORGANIZACIJE // GLAVNI MENI

UREDNIK SPLETNEGA PORTALA JE DOSEGLJIV TU. 

 

Prejemajte naše intervjuje
Pridružite se prekarcem, delavcem, akademikom, novinarjem, sindikatom in gibanjem, ki enkrat tedensko prejemajo intervjuje na temo prekariata.
Zavzemamo se za splet brez 'spama'. Vaš spletni naslov bo uredništvo naše strani zaščitilo pred vsemi vrstami oglaševalskih zlorab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *