SKOZI OČI PREKARIATA

Alenka Sottler:

Foto: Črt Poglajen

Foto: Črt Poglajen

Alenka Sottler je sourednica portala “Skozi oči prekariata”. Kot slikarka se posveča predvsem prekarnosti znotraj kulture in umetnosti. Njen medij sta tako risba, kot pisana beseda, stvari pa podaja izvirno in samosvoje. K portalu prispeva nov zorni kot, ki pogled na prekarnost poglablja.

Več kot 30 let je živela kot samostojna umetnica in pri tem prekarnost spoznavala skozi lastne oči in skozi oči kolegic in kolegov. Pred njo sta se spreminjala tako sistem, kot pokrajina, razmere, ki so bile trde že prej, pa so postajale še trše. Kultura in umetnost sta področji, na katerih sta nestalnost in življenje na samem eksistenčnem robu čedalje pogostejša pojava. Ljudje, ki se v polni meri posvetijo izraznosti, po večini ne dobe ustreznih ekonomskih znanj, tako da se njihov siceršnji talent po večini ne izraža v razmerah, v katerih žive.

Prispevki Alenke Sottler.

Kontakt do sourednice: alenka.sottler@guest.arnes.si.

Prejemajte naše intervjuje
Pridružite se prekarcem, delavcem, akademikom, novinarjem, sindikatom in gibanjem, ki enkrat tedensko prejemajo intervjuje na temo prekariata.
Zavzemamo se za splet brez 'spama'. Vaš spletni naslov bo uredništvo naše strani zaščitilo pred vsemi vrstami oglaševalskih zlorab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *